Betnér

Är väl kanske dags att plita ner några rader igen då. I fredags åkte vi till Djurkliniken för att kastrera Doris. Vi "lämnade in" henne nån gång efter åtta på morgonen. Låter fan som om det är en bil jag pratar om. Men icke! Halv tre åkte vi och hämtade henne igen. Jag var beredd på en jättetrött och seg kisse. Men nej då. När veterinären kom med henne möttes man av en katt med jättestora ögon! Vi fick rådet att hon skulle ha ett eget rum här hemma, åtminstone i en dag. Så hon får vara ifred och piggna till. Så Emelies rum blev Doris för en dag. Inte för att detta behövdes. För när vi släppte ut henne så ville hon direkt fram och kela och ha sig. Men vi följde ändå veterinärens order.
Svea var väldigt skeptisk över Doris. Hon luktade ju annorlunda nu. I ungefär en och en halv dag fräste hon åt Doris. Men nu är allt bra igen. Dom asar sig i vanlig ordning, precis som innan. Däremot så springer Svea omkring och är tokpilsk. Så snart får vi "lämna in" henne med =)

Men det var inte allt som hände i fredags. På kvällen var jag och frugan och kikade på Magnus Betnér i konserthuset. Oj vad vi skrattade. Han är så klockren! En mer bitter människa får man fan leta efter. Men han har mycket vettigt att säga med.
Men det roligaste var att jag och Jelena kunde göra något för oss själva. Lionels moster, Johanna, ställde upp som barnvakt. Tydligen hade allt gått bra och Lionel hade skött sig exemplariskt. Är så fruktansvärt skönt att han har blivit av med sin kolik. Är en helt ny bebis! Nu är han glas hela tiden. Skrattar och pratar som bara den!
Ett stort tack till dig Johanna, för att du ställde upp så att jag och din syster fick lite ensam-tid.

I lördags var jag över hos min polare Micke. Vi drack några öl och pratade gamla minnen. Var hur kul som helst. Plockade några blommor åt frugan på vägen hem =) Sen om famnade jag henne på soffan. Hon ville få det till att jag var tokdyngig och ramlade över henne. Men jag har inte alls den synen på saken =)

Igår var vi nere på marknaden. Den var väl som de föregående ungefär. Utbudet kanske var lite mer varierat än innan. Så det var ju positivt iaf. Tryckte i mig en langos i vanlig ordning. Smakade inte lika gott som innan :(
Fyndade en Barcelona-tröja, med Messi på ryggen (naturligtvis). Dessutom köpte vi hem en låda med kokostoppar. Yummy!!

Nu ska vi snart dra iväg till Barnshopen för att se om vi kan göra några fynd. Sen blir det Maxi och fynda lite till =)

Ha det bra i solen!!

The first sign of maturity is the discovery that the volume knob also turns to the left.


Mycket på schemat

Har pratat med ortopeden igen. Blir sjukskriven 3 veckor till iaf. Och så har jag fått mer broskskador i knät. Risken finns att jag behöver göra en stor operation igen. Det tråkiga är att det kanske inte hade behövt att bli så. Läkarna har hela tiden sagt att jag inte behövt vara orolig för att jag har haft ont. Men nu visar det sig att ett ben i knät skavt på mitt underben och förstört brosket. Finemang då..

Idag var vi och hämtade Emelie på dagis. Började med att torka snor från hennes näsa. Lillskiten, alltid snorig. Men vi ska kolla upp hennes allergi. Måste vara det som spökar.
Emelie åkte in i duschen när vi kom hem. Hennes hår såg inte direkt fräscht ut, och hon hade svettats massor på dagis. Var lite protester när håret skulle tvättas, men sen var det bra igen.
Vi har ätit en av Emelies favoriträtter idag. Fiskbullar! Och imorgon får hon en annan. Jelena ska iväg på "mammaträff" och tar Emelie med sig. Dom ska ha picknick på Djäkneberget. Gumman tar med sig pannkakor, frukt och lite bullar. Så Emelie blir nog nöjd. Jag drar iväg till gymet. Får inte träna benet, men överkroppen kan man ju underhålla iaf.

På lördag kommer Danne och Anna över på kvällen. Vi ska käka tacos och spela lite spel. Innan dom kommer så ska jag iväg och träna igen, sen får vi se till att vara ute så mycket som möjligt. Ska ju vara kalasväder hela helgen! Me like!! Visst, man svettas en del, men det finns ju goda drycker att återställa vätskebalansen med =)

Söndagen vet jag inte riktigt hur den ser ut. Den lär förmodligen tillbringas utomhus, men den är väldigt öppen.

It's not easy to juggle a pregnant wife and a troubled child, but somehow I managed to fit in eight hours of TV a day

Kärlek

du är solen som skiner
du är stjärnan som lyser
du är mitt hjärta
du är mitt liv


Vilket svin!

Jävlar i mig vilket bra väder vi har haft idag! Runt 25 grader och en massa sol. Vad gjorde man en dag som denna då? Jo vi åkte till Vallby Friluftsmuséum. Där har dom alla sorters djur som man kan gå runt och kika på. Inga exotiska dirket, utan bara inhemska (vissa hemska fanns också). Vi tittade bland annat på kaniner, kossor, grisar (eller svin), alla möjliga sorters hästar, getter, hönor och gäss. Var skönt att promenera runt i soln och kika på allt. Vi var inte direkt ensamma. Många barnfamiljer var på plats. Efter vi kikat på djuren satte vi oss för att äta lite glass. Undrar varför glass alltid smakar bättre när det är varmt ute. Kanske för att den då gör sin uppgift, dvs svalkar en. Kanske för att allting smakar bättre under våren/sommaren.

Sen var det dags för att inhandla lite saker. Vi åkte naturligtvis till Maxi. På inköpslistan stod det lördagsgodis, dricka och mat. Sen var det bara snabbt hem för att slänga in sakerna i kylen, göra lite saft och bre mackor, och bege oss till lekparken. När det är bra väder ska man inte sitta inne och mögla eller abstinens-surfa på Fejjan...
Vi gungade och lekte "Inte nudda marken" och donade i största allmänhet. Mackorna och saften smakade finfint efter det.

Sängde ihop lite kyckling-wok till middag. Smakade faktiskt förbannat gott. Brukar inte gilla wok, men det krävs la en redig kock för att det ska smaka =)
Nu har vi ätit lite godis och slökollat på tv:n. Gav precis Lionel lite ersättning. Fick jobba för att hålla honom vaken under tiden. Han var så trött så.
Börjar snart bli dags att lägga Emelie med. Hon är helt slut efter dagens aktiviteter, och det visar sig genom att göra saker man inte får.

When I'm not in my right mind, my left mind gets pretty crowded.






Två kåtbockar till katter!

Usch för våra katter! För det första så har Svea lärt Doris att låta som en duva. Så nu har vi två duvor här hemma! Sen kommer vi till det som är lite mer drygt. För ungefär en vecka sen så var det dags för Doris att könsmogen. Ett jävla skrikande kan jag säga. Och så igår åkte vi iväg för att handla lite. Gissa vem som stod med baken i luften och åmade sig mot mattan när vi kom hem? Jodå, Svea! Vi har alltså två stycken små pilska gynnare här hemma som gnider sig mot våra ben och skriker. Vi har bokat tid hos veterinären för Doris. När hon är "cuttad" blir det Sveas tur =)

Idag fick Lionel sina vaccinationssprutor. En i vardera lår! Detta gillades inte mycket. Men han skötte sig bra lillskiten. Sen ska vi pröva ännu en sak för att få bukt med Lionels magproblem. Nu ska han få mjölkfri ersättning plus att Jelena inte får inta mjölkprodukter. Bara att hålla tummarna.

I helgen som var hade vi ungarna hemma. Vädret tillät oss inte att vara ute så mycket, men vi trotsade det en timme eller så i lördags. Det spelades bland annat lite fotboll, och vi var även vid en ganska trist lekpark. Men huvudsaken var att vi iaf fick lite frisk luft.

Knät känns lite bättre nu. Gör inte lika ont längre. Men då och då hugger det till ordentligt. Om jag har suttit ner länge kan jag få svårt att resa mig. Knät låser sig liksom. Är ganska orolig över att jag kommer att få göra ännu en stor operation. Men vi ska inte måla fan på väggen.. än!

Never underestimate the power of human stupidity




Opererad igen..

Så har dom då varit inne och rotat i mitt knä igen. Om det var sista gången låter jag vara osagt. För enligt han som opererade mig så finns risken att detta inte hjälper, och då måste dom göra en lika stor operation som förra gången. Jag säger då det. Mitt knä ser fan ut som en schwizerost snart!
Fick en ganska rolig reaktion från kirurgen innan operationen. Han blev alldeles till sig när han läste min journal. "Det är ju du", utbrast han. Jag är en av de första som de har gjort den avancerade broskoperationen på. Dessutom använder dom mig som exempel för att studera och lära ut till andra. Så han var glad att få äran att sticka kniven i mg.
Fick med mig ett par kryckor hem också. Får inte stödja fullt ut på benet. Plus att jag fått roliga värktabletter som jag blir flummig av. Så det e la bara att inta soffläge..

Asen här hemma (katterna) röjer som bara den. Jösses vad dom leker. Är skitkul att kolla på dom. Nyss hängde dom i klösbrädan med bratzöron (öronen slickade bakåt) och slog frenetiskt på varandra.

Nu börjar jag bli rejält snurrig av mina piller så det blir inge mer skrivande..

Vill bara tillägga att jag och min älskade fru har varit sambos i exakt ett år idag. Mycket har vi hunnit med och min kärlek till denna underbara människa går inte att beskriva!

N ska jag kolla lite närmare på de rosa elefanterna i taket..

Så vackra så!

Jag är världens lyckligaste man! Behövs inga fler ord.


RSS 2.0