Varmt varmt!

Det är galet varmt i den här lägenheten! Flyter snart bort...
Idag var vi alla ute vid Vallby Friluftsmuséum.. Kikade lite på getter, hönor, kaniner, gäss och kossor. Har många fina bilder från den här helgen, men nåt är knas med uttag eller sladd från kameran.. Så jag ska köpa en minneskortläsare, så vi kan föra över korten på det sättet. När det blir av kan jag däremot inte svära på.

Var och lämnade av Emelie och hennes syster på eftermiddagen. Så nu är det bara gumman, jag, Walter och Danza hemma. Vi är alla bra trötta.

Blir inget långt inlägg idag. Soffan ser inbjudande ut..

Vill tacka boom boom Wernbloom för sin tid i blåvitt. Hoppas han lyckas i proffslivet.

People have the right to be stupid, but some abuse that privilege

Surgubben i trappen!

Man börjar bli gammal.. Igår kom Walter, Emelie och Kim hit. Hann inte göra så mycket, utan det blev mest mat och tv-tittande. Grannarna under oss kom och frågade oss om det var ok om dom hade fest på kvällen. Ja det är väl inte problem sa, vi kommer ner och säger till om det blir för mycket ljud. Klockan tolv på natten gick Jelena ner och sa till dom. Då var det brutal volym på musiken och en jävla massa skrik. Kan tillägga att det bara var tjejer i 20-25 års ålder som var på festen. Visst dom skruvade ner och dämpade sig. I typ 30 minuter. Sen satte det fart igen. Och då blev inte jag nöjd. Så jag gick ner och frågade (eller halvskrek) varför dom börjat igen. Nej då hade den Jelena sagt till inte berättat för den andre som bor där. Men jag sa inte så vänligt att om dom började igen så ringer jag vaktbolaget istället. Musik och skrik dämpades och folk gick hem från festen rätt snart efter det..  Känner mig som den tjuriga gubben i huset. Men det var två faktorer som gjorde mig arg. Dels att Jelena redan hade sagt till dom en gång. Dels att dom visste att vi hade barn hemma. Hade vi inte haft barnen här hade jag inte reagerat lika.

Men men. Idag så åkte hela familjen ut och badade på Björnön. Alla badade faktiskt! Var 18 grader i vattnet, men det var skönt att kunna doppa sig. Var så jäkla varmt i luften! Vi hade även tagit med oss lite korv med bröd som vi grillade där ute. Vi hann inte mer än sätta oss i bilen innan Emelie tvärdog. Hon vaknade inte ens när jag bar henne från bilen upp till lägenheten och in till sin säng. Hon var så slut! Men det har varit full fart hela dagen, och så värmen på det. Så jag förstår att hon var trött. Det är vi alla andra. Men nu är hon vaken igen och pigg som aldrig förr.. Det är hon ganska ensam om.

Har köpt hem lite lördagsgodis och grejer som vi ska smaska på till kvällen. Walter vill kolla på finalen av Robinson, så det lär vi få göra. Har sett ett avsnitt på hela säsongen, så jag är inte jätteinne i det. Men det kan vara kul att kika på finalen. Annars tycker jag det är ganska uttjatat med det programmet. Iaf nu när det är på 4:an.. Var bättre förr. När det var på SVT. Nu lät jag gammal igen.

Så tjuriga gubben ska sitta hemma med familjen ikväll och kolla på Robinson.

What do gardeners do when they retire?

Löpning på Björnön

Idag har det inte hänt så mycket. Jobbade som vanligt. En vecka kvar tills jag börjar med 50%. Ser jag fram emot!
Var ute på Björnön och sprang lite idag. Ville testa hur det kändes i knät. Tog bara 2,5km-spåret, men det gick över förväntan. Kändes inget alls i knät. Däremot så kändes det brutalt i benhinnorna. Men det var ju ett tag sen man kunde springa, så jag antar att det är fullt normalt.
Kom iaf ihåg att stretcha efteråt. Annars hade jag nog inte kunnat gå imorgon..

Imorgon kommer det ungar! Åker och hämtar Emelie vid tre-tiden. Denna gång så följer hennes storasuster med också. Lite senare kommer Walter hem med. Så det blir full fart här hemma.

Tänkte ta alla med ut till Björnön på lördag. Grilla lite korv osv. Ska bli kul!

Vilken match Barca gjorde igår! Det var inget snack alls. Totalt överlägsna! Messi bevisade än en gång att han är klasser bättre än fjollan Ronaldo. Underbart!

True love comes quietly, without banners or flashing lights. If you hear bells, get your ears checked

Denna dag började INTE bra!

Usch! Säger bara det. Började med att jag skulle skjutsa gumman till stationen för att sen åka till jobbet. Men jag hann bara backa ut. Nånting var väldigt fel. Var väldigt hackigt att svänga. Då förstod jag.. Punka! Första gången det händer mig. Så gumman fick ta bussen ner till stationen, och hon hann som tur var med sitt tåg. Jag däremot satte på reservdäcket och begav mig till en däckfirma. Där inhandlades två nya däck och monterades på bilen. Och jag blev tvåtusen kronor fattigare.

Så jag blev en aning sen till jobbet. Men det var ingen fara då det var ganska lugnt på bygget idag. Kommer hem sen och hittar som vanligt hallmattorna i vardagsrummet. Är ju Danzas grej det där. Men vad jag däremot INTE gillade var att hon hade tagit posten också och tuggat på. Dessutom hade hon pissat i Walters rum.. Jävlar i mig va arg jag blev på henne. Nu sitter hon och skäms i sin bur. Får börja bli slutdaltat nu så det blir fason på grejerna!

Nu ska det skrivas räkningar (kul det med) och sen ska det laddas inför matchen ikväll..

Visca Barca!

The reward for work well done is the opportunity to do more

Äventyrsgolf och hemmagjorda hamburgare

Ja hej igen då. Gjorde mina timmar som vanligt på jobbet. Känns som tiden stått stilla där. Inte mycket som har hänt under tiden jag varit sjukskriven.

Var och spelade äventyrsgolf med gumman och Walter sen på eftermiddagen. Var länge sen man stod där och dunkade klubban i marken av ilska. Men jag kunde hålla mig bra idag. Förmodligen för att det gick ganska bra, och för att barn fanns med.. Vi hade iaf tur med vädret. Kom ganska mörka moln när vi började spela, men det började bara dugga lite. Brakade loss när vi åkte därifrån.

Sen åkte vi till IKEA. Gumman skulle köpa en ram till en plansch i Walters rum. Därefter styrdes bilen mot Ica Maxi. Ingen lång resa direkt. Behövde handla en hel del. Vi blir många till helgen.

Väl hemma så styrde jag upp lite hamburgare till oss.. Smakade förbannat gott om jag får säga det själv! 
Får se nu hur vädret blir till helgen. Blir det bra så drar vi iväg och grillar korv. Vore trevligt.

Glöm nu inte att det är champions league-finalen imorgon!
Forza Barca!

The trouble with the rat race is that even if you win you're still a rat




En solig dag på Björnön

Idag åkte jag, Jelena och Danza ut till Björnön. Vi tog med oss kaffe och några mackor. Vädret var kanon, så vi tänkte att vi skulle hitta nåt ställe där Danza kunde få bada lite. Tydligen hade Danza bråttom mest hela tiden, för hon trodde att det var wp-dags med kopplet mest hela tiden (wp =weight-pull).. Inget ovanligt iofs.. Men hon fick iaf badat lite. Sprang som en galning i vattnet och lät som en gris!
Hon fick även en macka av gumman, med ost och tomat på.. Den grävde hon ner.. Eller ja, bökade ner den med nosen.. Börjar bli mer och mer övertygad om att det finns en gris med i stamtavlan nånstans..

Men det var skönt att gå runt och njuta av solen. Blåste dock en del, men man kan ju inte få allt!
Tänkte slänga ihop en pastasallad till kvällen då Walter kommer. Perfekt mat när det är varmt. Och så enkelt att göra!

Lagade ju en fin middag igår åt gumman. Det blev helstekt fläskfilé i ugn, men gorgonzola. Till det en potatisgratäng. Naturligtvis blev det levande ljus och lite annan fjoll. Men det blev tydligen en succé iaf!

Lägger upp lite bilder från Björnön!

Cats are smarter than dogs. You can't get eight cats to pull a sled through snow...






Är inte alls avundsjuk...

Idag ringde brorsan och berättade att han och familjen hade bokat resa till Mallis i sommar. Lät ju inte helt fel det där.. Men jag är inte bitter! Har ju semester samtidigt som gumman min, och det är huvudsaken.
Brorsan undrade lite om det gick flygbussar mellan Västerås och Skavsta. Har för mig att jag har läst någonstans att Ryanair börjat med det. Och att det gick från Västerås med. Hur som helt så undrade han om dom kunde ställa bilen här i Västerås isf. Så jag ska kika runt lite om det finns någon som kan ha en bil stående i tre veckor hos sig.. Men det ska nog kunna gå. Allt löser sig till slut.

Jelena kommer hem vid strax efter åtta. Tänkte göra iordning lite god mat tills dess. Och skapa lite "mys"-stämning. Gillar att göra sånt. Små saker i vardagen som kryddar upp lite!
Nu kommer du säkert läsa det här på vägen hem gumman, men jag tänker då inte säga vad det blir för mat.. Men jag vet att du gillar det iaf :P

Annars har dagen varit givande. Jobbade mellan halv tre till halv fem. Kom hem och hittade hallmattorna i vardagsrummet, och ett av Walters gosedjur i köket.. Alltid lika spännande att komma hem och se vad Danza har gjort när man har varit borta. Men hon skämdes som en hund när jag kom in i köket...

Hann bli dyngsur från min otroligt långa promenad från bilen till huset. Det var tydligen dags för monsunregn då. Men nu regnar det inge mer.


The Bible tells us to love our neighbors, and also to love our enemies; probably because they are generally the same people

En tråkig lördag....

Usch vilken tråkig lördag jag har haft! Gumman åkte iväg tidigt på morgonen, och kom hem vid strax efter åtta på kvällen. Jag tillbringade dagen med att titta på tv och svära över att det är så inåt helvete varmt i denna lägenhet! Kommer bli galet varmt här när den riktiga värmen kommer. Känns som nån fläkt kan komma att införskaffas..

Var hos en polare igår kväll. Blev bjuden på mat (pizza). Aldrig fel. Sen drack vi ett par öl och spelade lite tv-spel. Yes! Vägrar att växa upp! Måste bejaka barnet inom sig ju.
Var en intressant resa hem dock. Är inte direkt van vid att åka buss, så jag fick ringa gumman och kolla vart man skickar för att få sms-biljett osv.. Men det gick bra. Förutom att det var några dryga ungdomar på bussen som tävlade om att låta mest. Sen var det några nynassar som trodde jag var nasse för jag är rakad.. Va fel dom tog. Den predikan kan dom ju stoppa upp nånstans. Är ju egentligen lite synd om dom. Vart fan gick det fel? Någon kromosom lär ju saknas..

Jaja.. Låg och pratade lite med gumman i sängen igår när jag kom hem. Kände hur jag blev tröttare och tröttare. Minns till och med när jag somnade. Och ja, vaknade med kläderna på i morse.. Usch... Otäckt att känna att man är på väg att somna men inte kunna göra nåt åt det.. Naturligtvis tog gumman kort på mig! Men såna är vi.. Gillar att ta mongo-kort på varandra. Eller mest jag kanske..

In olden times, sacrifices were made at the altar, a practice that still continues



Att bjuda på O´boy är riktigt stort!

Så var denna arbetsvecka över. Idag var det en aning stressigare än förra. Fredagar kan vara så. Hann iaf lasta ett par billar samt lägga ut en mängd löskollin. Detta säger er förmodligen inte ett smack, men men.. Har jobbat på duktigt iaf..
Funderar på att skriva en lathund för alla frågor jag får på jobbet. Samma frågor från alla... Bröjar bli en aning tjatigt nu, men det är ju kul att dom bryr sig. Man får se det så.

Pollensäsongen är ju här med. Med besked! USCH!! Går runt med kliande röda ögon och tjock hals med lite snuva som grädde på moset.. Har medicin mot det, men det är inte alltid det hjälper.
Gjorde mig ett stort glas O´boy i morse till frukosten, och lade pillret vid sidan om glaset, så jag inte skulle glömma det. Jag käkade mina mackor och drack min Ó´boy, men inte fan kom jag ihåg att skölja ner mitt piller. Då fick jag ta en klunka från gummans O´boy. Det var riktigt stort med tanke på att vi sen inte hade nån mer mjölk. Äkta kärlek! Haha!

Annars händer det inte så mycket här hemma. Gumman jobbar och kommer hem sent ikväll. Är bara jag och Muppen hemma. I vanlig ordning hade hon flyttat hallmattorna i hallen när jag kom hem. Dom låg i vardagsrummet. Alltid lika spännande att komma hem och se vart dom ligger. Hennes sätt att säga att hon inte är helt nöjd med placeringen av dom antar jag. Men vart ska man annars ha en hallmatta?

Se till att rösta nu den 7:e juni! Och gör det på Piratpartiet!! Dom har många kloka åsikter. Inte bara om nedladdning. Har lagt upp en länk på facebook. Läs igenom den!

Ha en trevlig helg!

The Bible's full of wine. God ain't got nothing against a little drink to celebrate His Son's birthday with.

Första dagen avklarad!

Ja så har man börjar arbeta igen! Blev inte direkt någon stressig dag.
Jag var där klockan åtta. Tog en kaffe och snackade med chefen om schema mm.. Sen ringde jag min avdelning och kollade vart dom var. Visade sig att dom skulle äta frukost, så det var bara att gå upp till frukostmatsalen och ta en kaffe till. Därefter blev det lite briefing om vad som hade hänt på jobbet och vilka förändringar som hade skett. Var typ inga, så det gick ganska fort. Men helt plötsligt hade det gått en timme, dvs halva min arbetsdag..

Men nu är man en arbetare igen. Fy för att bara gå hemma. Pallar inte det så bra. Så nu är det klackarna i taket vill jag lova.
Blev ju gummans tur att gå hemma och vänta på mig idag, eftersom hon var ledig. Men det blev ju inte direkt någon lång väntan. Men det var trevligt att komma hem efter att ha slitit (?!?)på jobbet, och ha en hoppande hund med damphalsband och en go gumma som välkomnar en med en puss. Grejer det..
Tillvaron är rätt så förträfflig med andra ord!

The world is divided into people who do things--and people who get the credit


Sista dagen som sjukskriven

Yay! Imorgon börjar man jobba igen. Även om jag bara kommer börja lätt, med 2 timmar per dag, så känns det för jävla bra.
Igår fick vi ett nytt handfat här hemma. Var en spricka i det förra. Dessutom så kom det en elektriker och drog om en massa kablar i lägenheten. Fanns inte en lampknapp eller ett uttag som funkade normalt. Ger mig fan på att det är han som bodde här innan som försökt sig på att leka elektriker, för han verkar inte ha många rätt. Utöver detta så har han "glömt" att koppla bort sin telefon och göra adressändring. Bra kille.. Men så är han ju blond också..

Igår så skaffade Jelena ett Dap-halsband till Danza (eller DAMP-halsband som jag kallar det). Ska tydligen lugna stressiga hundar. Får väl se hur det gå. Är lite skeptisk mot hokus-pokus grejer.. Ska vara rejäla saker tycker jag. Men funkar det så är det ju bra. Men jag tycker att det går bättre här hemma ändå. Är inga problem att lämna henne själv hemma. Och det är väldigt skönt. Ibland vill man ju åka iväg och göra saker utan sin hund.
Men hon är bra go Danza. Lika flummig och muppig som hon brukar. Hittade en skruv på golvet i köket. Är rätt övertygad om att den tillhör Danza..

That´s all for now folks!

When a man's best friend is his dog, that dog has a problem.

Oskulden försvann!!

JA! Så får man då följa bloggvågen. Alla ska ju ha en blogg där man skriver om allt oväsentligt som händer i ens liv. Klart man måste skaffa en då!
Reality-check för alla som inte har en aning om vem jag är och som av misstag, eller med flit, halkat in på min sida:
Bor i Västerås med hjärtegrynet Jelena, shitkidden Emelie, Vladimir-Walter och Danzamuppen! Vi är en helt ovanlig familj som inte är som alla andra. Bland annat har vi alla fyra olika efternamn. Men iso-standarden för "normal" är ganska diffus i detta samhället tycker jag! Så vi är kanske "normalare" än vi tror.. Inte upp till mig att bestämma. Vi trivs med hur vi är iaf. Det är det huvudsakliga.
Men iaf. Vi flyttade in i nuvarande lägenhet för 15 dagar sen. Stormtrivs som bara den. Jag gör det iaf, har inte hört nåt annat från de övriga, så då räknar jag med att det är ömsesidigt..
Har varit sjukskriven i 8 månader för en duktigt dryg knäoperation. Men nu på Torsdag så börjar jag jobba så smått igen.. Blir inte direkt full fart, utan 25% i två veckor, sen efter det 50% i två veckor till.. Och om allt har gått som det ska och det känns bra, så börjar jag gå för fullt efter det!
Känns jäkligt skönt iaf. Har varit väldigt drygt att gå hemma så här länge. Men det tillhör det passerade nu. Precis som med allt annat så ska man ju bara se framåt. Tittar man bakåt för mycket så kan man lätt gå in i något..
Har säkert jättemycket att skriva om, men just nu orkar jag inte mer. Har iaf gjort en blogg och skrivit ett inlägg. Laddar nog upp ett kort också. Det verkar ju vara populärt det med. Tänker alltid avsluta varje inlägg med nåt otroligt vist! Ibland kan det vara roligt, ibland tråkigt och kanske ibland rent utav stötande. Men det är ju frivilligt att läsa den här bloggen, så jag kunde inte bry mig mindre!
Ha det bäst vem du nu är!

HAM AND EGGS - A day's work for a chicken; A lifetime commitment for a pig.

Fan va kul vi har!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0